Home | Nieuws

Nieuws

- Helaas werd het door u gekozen nieuwsbericht niet gevonden -
Rolstoelers en het Sit Smart Dieet
20/10/2019

Rolstoelers en het Sit Smart Dieet

In januari van dit jaar brachten Annemarie de Vries-Postma (bestsellerauteur van the sitting chef) en revalidatiearts dr. Kees Hein Woldendorp het boek ‘Het Sit Smart Dieet’ uit. Diëtisten krijgen regelmatig vragen van rolstoelers over het nut en de effecten van dit dieet. Coby Wijnen bestudeerde het boek namens de NVD netwerken Diëtisten voor Spierziekten en RevaNet, netwerk voor diëtisten werkzaam in revalidatiecentra.

Spiermassa bij congenitale MD
06/10/2019

Spiermassa bij congenitale MD

Congenitale myotone dystrofie is de ernstigste vorm van myotone dystrofie type 1 (MD1). Hoewel de spierzwakte ernstig is kort na de geboorte, lijkt er een tendens tot verbetering van de spiermassa bij het ouder worden. De doelen in dit onderzoek waren het begrijpen van veranderingen in spiermassa .....

Casus mito NTVD
19/09/2019

Casus mito NTVD

In het Nederlands Tijdschrift voor  Voeding & Diëtetiek staat een casus over een mevrouw met een mitochondriële ziekte. De casus beschrijft een verbetering van haar lichaamssamenstelling en welzijn door aanpassingen in haar voeding. Deze publicatie is geschreven door de diëtisten Heidi Zweers, lid van Diëtisten voor Spierziekten  en Sanne Huisman. Zij werken beide in het Radboudumc. 

 

Naar het archief

Bezoek onze sponsor:

Het Roessingh

Lid van

Lid van Nederlandse vereniging van Diëtisten

Lid van Kwaliteitsregister Paramedici

Webdesign by Applepie  |  Sitemap  |  Disclaimer & Privacy statement  |  Cookies